GSM: +359 888 100 967
+359 889 368 909
Телефон: +359 3041 2365

Ел. поща: kavroshilovi@abv.bg

Адрес: ул. "Явор" 2,
гр. Девин, обл. Смолян


© 2009 - 2024 Каврошилови
 

Почиващите в град Девин имат възможност да посетят много интересни места.

Любителите на историята имат възможност да посетят местният исторически музей. Правят се разходки до стари тракийски селища, а туристическа пътека води местността Калето. Малко по-дълък преход пък води до Римският Кемеров мост. В околностите на град Девин се намират и два параклиса: „Св. Георги” и „Св. Дух”.

За любителите на пешеходният туризъм има и още маршрути. За тези, които обичат разходки в гората е много подходяща разходка до Червен камък, до местния връх гребенец или до прекрасната местност Аванлии. Разходка може да се направи и по поречието на река Девинска до местността Лъката. По тази пътека има обозначени специални места, предназначени за сладки пикници сред природата. В летните дни тази разходка може да бъде съчетана и с посещение на комплекс Струилица- два басейна сред невероятна природа.

Град Девин е изходен пункт и за посещение на редица туристически обекти. Тези, които желаят да използват собственият си транспорт, имат възможност да посетят много интересни места. На около 30 км. от Девин се намират известните пещери Ягодинска (до с. Ягодина) и Дяволско гърло (до с. Триград). Пътувайки до тях не може да не се забележи скалният феномен Слона до с. Настан. На около 20 км. от град Девин се намира архитектурно-етнографският резерват с. Широка лъка. Пътувайки до там може да се разгледа и друг скален феномен - Момата. Малко по-нагоре от Широка лъка се намира и с. Гела, известно с фолклорния си ансамбъл. Любителите на зимни спортове могат да посетят с. Стойките и курортен комплекс Пампорово, намиращи се на около 30 км. По пътя за областия гард Смолян могат да се видят Смолянските езера. В града се намира и вторият по големина планетариум в Европа. Малко по-далече (около 50 км.) се намира още един уникален скален феномен - Чудните мостове.

За любителите на екстремните спортове в град Девин се предлагат и разходки с коне.

И накрая, ако все пак обичате да си поспивате и да гледате телевизия, град Девин и Къща за гости „Каврошилови” ви предлагат тишина и спокойствие, които да допринесат за вашата почивка чрез правенето на „нищо”.


Струилица

Аванлии

Слона

Триградско
ждрело

Гребенец

Св. Георги

Смолян

Червен
камък

Червен
камък

Пикник

Реката